×
TALASLI ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI AŞI VE BUDAMA EĞİTİMİ

Talas Belediyesi’nin çiftçilere yönelik başlattığı ve kış mevsimi boyunca sürdürdüğü tarımsal eğitim programı, baharla beraber uygulamalı olarak devam ediyor.

Çevlik ve ardından Başakpınar Mahalleleriyle başlayan ve kırsal mahallelerin tamamında devam edecek olan uygulama ile Talaslı üreticilere aşılama ve budamanın yanı sıra diğer tarım ve hayvancılık konularında pratik eğitimler veriliyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte sürdürülen eğitim programında Talas Belediyesi’nin sunduğu tarımsal hizmetler de anlatılıyor.

Kış mevsimi boyunca üreticilerin kış aylarını verimli geçirmesi için yürütülen çalışma kapsamında çiftçilerin teorik bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla bitki beslemeden aşılamaya, hayvan bakımından tarımsal aletlerin kullanımı ve yeni tarımsal desteklere kadar birçok konuda bilgiler aktarılmıştı.

“GÜNCEL YÖNTEMLERİ ÖĞRENİYORUZ”

Eğitim programı sonrası konuşan Talaslı üreticiler, uygulamalı eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirerek Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ve İlçe Tarım Müdürlüğüne teşekkür etti.

Bilmedikleri konuları öğrendiklerini söyleyen eden çiftçiler, özellikle budama ve aşılama konusunda çok farklı ve faydalı bilgilere ulaştıklarını ifade ederek düzenlenen programın yararlarına dikkat çekti.


Son Düzenleme Tarihi : 06 Nisan 2022 13:01