×
ŞUŞA VALİSİ’NDEN BAŞKAN YALÇIN'A TEŞEKKÜR

Azerbaycan’ın Şuşa Valisi Maftun Abbasov, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ilçede yapılan Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve içindeki Hocalı Anıtı nedeniyle teşekkür etti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Şuşa Valisi Maftun Abbasov, Vali Yardımcıları Laman Ayyubova ve İsmayil Ayyubov ile Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Elshan Ganbarov’dan oluşan heyet Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı ziyaret etti.

“ARTIK BİRBİRİMİZE DAHA SIK GİDİP GELMELİYİZ”

Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Şuşa Valisi Abbasov, Yenidoğan Mahallesinde inşa edilen ve içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolu, kuş evi ve spor aletlerinin yanı sıra Hocalı Anıtının da yer aldığı Azerbaycan Kardeşlik Parkını incelediklerini ve çok beğendiklerini belirterek, “Allah razı olsun başkanım. Biz çok beğendik. Çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Artık birbirimize daha sık gidip gelmeliyiz.” dedi.

“AZERBAYCAN KARDEŞLİK PARKI ÇOK BEĞENİLDİ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da parkın beğenilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bölgeye yaptığımız parkın tamamlanmasının ardından da vatandaşlarımız da parkın isminin Azerbaycan Kardeşlik Parkı olmasından da çok memnun oldu. Şuşa’nın Türkiye Cumhuriyeti açısından da Türk Devletleri Birliği açısından da önemi çok büyük. Allah hayırlı etsin. Çok memnum olduk ziyaretinizden. Biz de geliriz inşallah.” diye konuştu.

“ŞUŞA TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ”

Ziyarette konuşan Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Elshan Ganbarov ise Şuşa’nın şuan sadece Azerbaycan’ın değil, tüm Türk dünyasının kültür başkenti konumunda olduğunu ifade ederek, “Şuanda cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yeniden yapılaşma yapılıyor. Eski anıtlar inşa ediliyor. Yeni oteller, yeni yollar, yeni yapılar inşa ediliyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şuşa Valisi Maftun Abbasov, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a üzerinde Şuşa’yı simgeleyen atların yer aldığı çini, Şuşa parfümü ve kravatı ile rozet hediye etti. Başkan Yalçın da Vali Abbasov’a kahve takımı takdim etti.


Son Düzenleme Tarihi : 14 Ekim 2022 14:44