7’DEN 70’E VATAN SEVGİSİ

Talas Belediyesi personeline yönelik başlatılan vatan sevgisi ve milli manevi değerler programı sona erdi. Geçtiğimiz salı günü başlayan ve 4 gün boyunca tüm personelin katılımıyla devam eden program, son gün çalışanların aileleri ile vatandaşlara açık olarak düzenlendi. Programa katılan çocuklar da anlatılanları ilgiyle izledi.

Programın son gününde ‘25 Nisan Çanakkale Kara Savaşlarının 107. Yıl Dönümü Kapsamında Çanakkale Kahramanları’ temasıyla Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli de gösterildi.

Talas Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen programda Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Nedim Kilci tarafından ‘Çanakkale Ruhu’ üzerinden vatan sevgisi, Millî Mücadele yaşanan fedakarlıklar ve kahramanlıklar anlatıldı.

Organizasyonda ayrıca Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı yıllarında verilen mücadeleye dair çok özel fotoğraflarla anlatımlar yapan Ahmet Nedim Kilci, Milli Mücadelede yaşanan olaylardan ve Mehmetçiklerin hayat hikayelerinden kesitler sundu.

Son Düzenleme Tarihi : 17 Nisan 2022 12:03