Avrupa'da Çevresel Atık Yönetimi Uygulamalarının İncelenmesi
Yapım Tarihi : Aralık 2016
Kategori : Eğitim
Mahalle Adı : Talas Geneli

72.594 €'luk hibe desteğiyle gerçekleşen projeyle atıkların toplanması ve bertaraf edilmesiyle ilgili çalışmalar yürüten Belediye personelinin, denetleme ve yönetmeliklerin uygulanması yönünde çalışan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelinin çevresel atık yönetimi konusunda bilinçlendirilmesi ve duyarlılıklarının artırılması hedeflenmiştir. Proje çerçevesinde Talas Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Belediyeleri ile Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 9 katılımcı 22 Mayıs- 04 Haziran 2016 tarihleri arasında İtalya’da; 8 katılımcı 13-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İspanya’da 10 günlük eğitim ve hareketlilik faaliyetlerine katılmıştır. Katılımcılara evsel organik, ambalaj, elektronik, hafriyat vb. atıkların yönetimi ve bu atıkların toplanması sırasında izlenecek verimli ve ekonomik rota takibi yapılması konularında eğitim verilmiştir.