kapali-cocuk-parki-ve-kadin-kultur-merkezi

Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi

Kadınların kendilerine vakit ayırabilecekleri sosyal ve sportif bir mekan olma özelliğinin yanı sıra çocuklarını da güvenle bırakabilecekleri bakım ve aktivite merkezi olma özelliklerini bir arada bulundurmaktadır. Çocuklarını kısa süreli bırakabilecekleri alanlar bulunmadığı için birçok anne sosyal yaşamdan kopmakta, kendini geliştirecek aktivitelere katılamamaktadır. İl genelinde faaliyet gösteren kreşlerde ise yıllık abonelik şartı gerekmekte bu durum aileler tarafından tercih edilmemektedir. Sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak bu sorunları çözmek için tasarlanan yapı bayanları spor yapmaya teşvik edecektir. Üst katta çocukları ile ilgilenilirken, alt katta bayanlar spor yapabilecek, kurslarda eğitim alabileceklerdir.

Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi

• Kategori Sosyal & Kültürel
  • Yapım Yılı 2018
  • Mahalle Adı Kiçiköy Mahallesi

Kadınların kendilerine vakit ayırabilecekleri sosyal ve sportif bir mekan olma özelliğinin yanı sıra çocuklarını da güvenle bırakabilecekleri bakım ve aktivite merkezi olma özelliklerini bir arada bulundurmaktadır. Çocuklarını kısa süreli bırakabilecekleri alanlar bulunmadığı için birçok anne sosyal yaşamdan kopmakta, kendini geliştirecek aktivitelere katılamamaktadır. İl genelinde faaliyet gösteren kreşlerde ise yıllık abonelik şartı gerekmekte bu durum aileler tarafından tercih edilmemektedir.  Sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak bu sorunları çözmek için tasarlanan yapı bayanları spor yapmaya teşvik edecektir. Üst katta çocukları ile ilgilenilirken, alt katta bayanlar spor yapabilecek, kurslarda eğitim alabileceklerdir.