avrupada-cevresel-atik-yonetimi-uygulamalarinin-incelenmesi

Avrupa'da Çevresel Atık Yönetimi Uygulamalarının İncelenmesi

Talas Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen proje, Avrupa Birliği’nin 2020 hedeflerine uygun olarak sürdürülebilir gelişmeye katkıda bulunmak için ortak ülkeler ile iş birliğinin arttırılması amacıyla uygulanmıştır. Proje sayesinde katılımcılar; yetişkin eğitimi konusunda yeni bilgi ve teknikler öğrenmiş, kişisel yetkinliklerini arttırmış ve diğer ülkelerin kültür ve geleneklerini görme imkanı bulmuştur. Ayrıca katılımcılar iletişim becerileri ve kişisel gelişimlerini arttırarak, yabancı dil bilgilerinin gelişimi için büyük bir fırsat yakalamıştır.

Avrupa'da Çevresel Atık Yönetimi Uygulamalarının İncelenmesi

• Kategori Eğitim
  • Yapım Yılı 2016
  • Mahalle Adı Talas Geneli

72.594 €'luk hibe desteğiyle gerçekleşen projeyle atıkların toplanması ve bertaraf edilmesiyle ilgili çalışmalar yürüten Belediye personelinin, denetleme ve yönetmeliklerin uygulanması yönünde çalışan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelinin çevresel atık yönetimi konusunda bilinçlendirilmesi ve duyarlılıklarının artırılması hedeflenmiştir. Proje çerçevesinde Talas Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Belediyeleri ile Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 9 katılımcı 22 Mayıs- 04 Haziran 2016 tarihleri arasında İtalya’da; 8 katılımcı 13-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İspanya’da 10 günlük eğitim ve hareketlilik faaliyetlerine katılmıştır. Katılımcılara evsel organik, ambalaj, elektronik, hafriyat vb. atıkların yönetimi ve bu atıkların toplanması sırasında izlenecek verimli ve ekonomik rota takibi yapılması konularında eğitim verilmiştir.